Bh. košarkaši dočekuju Slovačku, selektor Vujošević najavljuje borbenu igru

Bh. košarkaši dočekuju Slovačku, selektor Vujošević najavljuje borbenu igru

28
SHARE

Nakon poraza od Švedske, izabranici Duška Vujoševića pokušat će doći do trijumfa.

Šef državnog tim zadovoljan je igrom u prvom dvoboju, iako je bilo slabe cirkulacije lopte, viška driblinga, manjka saradnje i kretanja.

”Pravili smo početničke greške kad se utakmica lomila, ali iz toga nismo izlazili s jačom odbranom, nego smo protivniku davali loptu u ruke i primali koševe bez faula. Treba nam iskustva, ali je ekipa pokazala da nikom neće biti lako igrati protiv nje. Igrači pokazuju napredak u igri i ponašanju. Ne znamo puno o igri Slovaka, ali poznajem neke igrače. Snaga im je unutrašnja igra, iz toga pokušavaju nešto napraviti. Imam izvjesnu količinu straha da se ne dogodi nešto loše, ali želim da taj strah iskoristimo na pravi način, da se borimo, skačemo, kolektivno igramo, dobro blokiramo”, kazao je Vujošević.

Džanan Musa, lider nove generacije bh. reprezentativaca, podvlači kako će on i njegovi saigrači uraditi sve što od njih bude tražio selektor.

”Mi trebamo ‘pričati’ na parketu”, jasno je istakao Musa.

Dakako, za pobjedu protiv Slovačke bh. tim treba smanjiti broj grešaka na minimum. Osim toga, u ključnim trenucima bit će potrebno više koncentracije.

U Švedskoj su Musa, Lončar, Tomić i ostali pokazali da ova mlada generacija ima veliki potencijal. Stoga će im biti potrebna podrška s tribina.

Slovačka je u prvom kolu pretkvalifikacija poražena od Armenije rezultatom 75:61.

Utakmica između BiH i Slovačke počinje u 20:00 sati uz direktan prijenos na BHT1.