Demanti Dnevnog Avaza na članak: Pukovnik Hamdija Abdić – Tigar osudio napade...

Demanti Dnevnog Avaza na članak: Pukovnik Hamdija Abdić – Tigar osudio napade na račun rahmetli Izeta Nanića i njegove porodice

18
SHARE

Povodom zlonamjernih informacija jednog turskog portala, koje su potom preuzeli i neki drugi internet-mediji u Krajini, da su novinari „Dnevnog avaza“ navodno napisali tekst protiv porodice Nanić, Redakcija „Avaza“ saopćava:

Niko od novinara „Dnevnog avaza“ nikada nije problematizirao herojstvo ili moralni lik čuvenog junaka Izeta Nanića i njegove porodice. Naprotiv, ova novina je godinama objavljivala znatan broj tekstova posvećenih sjećanju na njega.

Pokušaj da se jedan „tweet“ nepoznatog autora, koji je objavljen na društvenim mrežama, pripiše našim novinarima kao autorski rad i našoj navodnoj zloćudnosti, smatramo potpuno tendencioznim i nepotrebnim.

Također, dovoditi bilo koji prilog u „Avazu“ u vezu sa Fahrudinom Radončićem, a vezan za porodicu Nanić, očito spada u prljavi predizborni folklor ili elementarnu neupućenost.

Uostalom, Vijeće ministara imenovalo je na funkcije i Arifa Nanića (direktor IDDEEA-e) i Huseina Nanića (direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja BiH), a ministar iz SBB-a svojim glasom podržao je takvu odluku.

 

Redakcija „Dnevnog avaza“