Genc Trnavci: Nisam vrijeđao gospođu Džafić, neko mi je hakirao e-mail i...

Genc Trnavci: Nisam vrijeđao gospođu Džafić, neko mi je hakirao e-mail i krivotvorio potpis

13
SHARE

Zbog jednog od saopštenja objavljenog na ABC portalu, a koji je ozbiljno narušio ugled i čast danas Kantonalne tužiteljice Amre Džafić Harbaš, a nekad studentice imenovanog profesora podignuta je i tužba za klevetu od strane dotične te su oba aktera završila na sudu.

Pred Općinskim sudom Bihać još uvijek se vodi parnični postupak zbog klevete jer je dana 04.2.2017. godine sa mail adrese g.trnavci@gmail.com dostavljen demantij na adresu ABC portala, a koji je kasnije i objavljen, a u kojem su grubo povrijeđena prava gospođe Džafić- Harbaš tvrdnjom da se suprug Amra Džafić Harbaš razveo jer je saznao da dijete rođeno u njihovom braku nosi genetsko porijeklo drugog muškarca.

U toku parničnog postupka između strana je sklopljena nagodba, a u vezi iste se profesor Genc Trnavci obratio ABC portalu tvrdeći da mu je e-mail adresa hakirana i kako on isti sadržaj niti je autorisao niti slao medijima.

U nastavku prenosimo sadržaj pristiglog e-maila.

“Poštovane novinarke i novinari sa portala ABC.ba,

Ovim Vas obavještavam da nisam autor demantija koji je inicijalno objavljen na portalu abc.ba dana 04.02.2017. godine i 05.02.2017. godine, a prenijet na portalima: usn.ba, Raja iz Bosanske Krajine, mojusk.ba, bihacx.com i krupljani.ba i ABC Škljoc.

Radi se o tekstu ispod kojeg se nalazi moj krivotvoreni potpis, koji je, najvjerovatnije, elektronskim putem skeniran i pridodan na tekst priopćenja. To priopćenje je kasnije hakiranim emailom dostavljeno na adresu abc.ba.

Dr. Genc Trnavci
S poštovanjem,”