UO Gradskog sportskog saveza kod gradonačelnika Fazlića: Bolji dani za bihaćke sportaše!!!

UO Gradskog sportskog saveza kod gradonačelnika Fazlića: Bolji dani za bihaćke sportaše!!!

26
SHARE

Piše: Suad Balić / bihacx.com

Susret sa gradonačelnikom Fazlićem bio je prilika da se sumiraju dosadašnje aktivnosti i rad Gradskog sportskog saveza, sa posebnim akcentom na planove koji bi trebali u naredom periodu depolitizirati sport u gradu Bihaću i omogućiti kvalitetnije ulaganje u stručno usavršavanje sportskih radnika i izgradnju bolje sportske infrastrukture.

„Svi članovi UO svjesni su situacije u kojoj se nalazi sport u našem gradu i po preuzimanju dužnosti napraviti ćemo jednu cjelovitu analizu i ponuditi neka konkretna rješenja. Ono što nam pored više financijskih sredstava treba, jeste entuzijazam i mi ga uistinu imamo. Također, aktivirati ćemo se da kroz projekte i sponzorske ugovore osiguramo novčana sredstva pored izdvajanja iz gradskog budžeta“ – istakao je Mladen Šantić, predsjednik UO Gradskog sportskog saveza.

Novoizabrani Upravni odbor je posebno istakao i pozdravio činjenicu da se gradonačelnik i politika, po prvi put nakon rata, nije uticala na izbore u Gradskom sportskom savezu, te da su isti održani neovisno i sportski, a rezultat je sedmočlana ekipa sportskih radnika koji se uzajamno uvažavaju, poštuju i žele da daju maksimalan doprinos.

Gradonačelnik Šuhret Fazlić naglasio je da novi saziv UO Gradskog sportskog saveza treba preuzeti odgovornost i ulogu kreatora politike sporta u Gradu Bihaću, napraviti kratkoročni i dugorčni plan, ali ovaj put sa konkretnim ciljevima koji će dati rezultate. U primjenu staviti Zakone i Pravilnike koji su posljednjih godina zanemarivani, učiniti ih javnim i transparentnim i dosljedno ih primjenjivati.

„Od Gradske uprave Bihaća i mene kao gradonačelnika imate maksimalnu podršku u vašem budućem radu za koji vjerujem da će biti usmjeren u interesu sporta, a koji mora biti maksimalno transparentan. Potvrda naše spremnosti da uredimo stanje u sportu jeste i volonterski angažman istaknutog sportskog radnika Hasana Hromadžića kao savjetnika gradonačelnika, osobe koja je cijelo vrijeme, ne moj zastupnik prema sportskim kolektivima, nego zastupnik sporta prema meni, a svojim iskustvom i znanjem može dati veliki doprinos svim stranama“ – istakao je gradonačelnik Fazlić.